Identifikasi Faktor Penyebab Angkutan Kota Dalam Provinsi (AKDP) Menjadikan Jalan Timor Raya sebagai Terminal Bayangan di Kelurahan Oesapa

Penelitian ini bertujuan untuk mengidentifikasi faktor penyebab angkutan kota dalam provinsi menjadikan Jalan Timor Raya sebagai terminal bayangan di Kelurahan Oesapa.
Jenis penelitian dalam penelitian ini yaitu penelitian deskripstif dengan menggunakan pendekatan kualitatif. Informan berjumlah 12 orang. Teknik analisis data yang digunakan dalam penelitian ini adalah reduksi data,penyajian data, dan pemeriksaan kesimpulan.
Hasil penelitian inin menunjukan bahwa ada beberapa faktor yang menjadi penyebab angkutan kota dalam provinsi menjadikan Jalan Timor Raya sebagai terminal bayangan di Kelurahan Oesapa yaitu yang pertama kondisi fasilitas terminal Oebobo yang tidak terpelihara dengan baik, kedua, lokasi terminal Oebobo yang kurang strategis, yang ketiga, persaingan perebutan penumpang antara mobil rental dan bus AKDP, yang keempat, kurangnya pengawasan dari dinas perhubungan.

Kata kunci : Faktor penyebab, Angkutan dalam provinsi, Terminal bayangan

ABSTRACT
Suci Rahmadani. Identification of Contributing Factors upon Intra-cities Transportation vehicles within Province Make Use of Timor Raya Street as Shadow Bus Station in Kelurahan Oesapa. Public Administration Department. Supervised by Jacob Wadu and Rikhardus S. Klau.

This research aims at identifying the contributing factors upon intra-cities transportation vehicles within province make use of Timor Raya street as shadow Bus Station in KelurahanOesapa.
This research is typically descriptive using qualitative method. There were 12 people taken as the informants of this research. The techniques of data analysis applied in this research were data reduction, data presentation and conclusion examination.
The result of this research shows that there were some contributing factors upon intra-cities transportation vehicles within province make use of Timor Raya street as shadow Bus Station in KelurahanOesapa, namely: first, the condition of Oebobo bus Station is not properly taken care of. Second, the location of Oebobo Bus Station is less strategical. Third, there is a competition in grabbing passengers between rental cars and AKDP
Fourth, There is lack of control by the Provincial Department of Transportation.

Keywords: Contributing factors, Intra-transport within province, shadow bus Station

Suci Rahmadani - Personal Name
JACOB WADU - 196305301988031002 - Dosen Pembimbing 1